Brandveiligheid

Brandveiligheid
De meeste branden in huis zijn eenvoudig te voorkomen. Bijvoorbeeld door uw schoorsteen regelmatig te laten vegen. Zorgt u er ook voor dat u een brandblusser en een brandwerende deken in huis heeft.

Rookmelders
Alle woningen van Het Gooi en Omstreken zijn voorzien van een of meerdere rookmelders. De meeste brandmelders werken op een batterij (levensduur ongeveer 10 jaar). Wanneer de batterij leeg is kunt u een nieuw exemplaar afhalen op het kantoor in Hilversum (Schapenkamp 130).


Brandgangen en achterpaden

In verband met brandveiligheid moeten brandgangen en achterpaden altijd goed begaanbaar zijn. Indien deze aan uw huis grenzen bent u er zelf verantwoordelijk voor om deze schoon en onkruidvrij te houden.

Verzekering
Na een brand is het belangrijk dat de woning zo snel mogelijk weer bewoonbaar wordt. Mocht er brand zijn geweest meldt u dit dan zo snel mogelijk aan Het Gooi en Omstreken. Het Gooi en Omstreken zorgt er dan voor dat de buitenkant en het geraamte hersteld worden. Voor uw eigendommen bent u zelf verantwoordelijk. Wij raden u daarom aan om zelf een (uitgebreide) inboedelverzekering af te sluiten. Indien na brand tijdelijk onderdak elders noodzakelijk is dan wordt dit, afhankelijk van uw verzekering, ook vergoed door de verzekeringsmaatschappij.

Wist u dat u zelf verantwoordelijk bent voor het regelen van een inboedel- en brandverzekering? Velen denken dat dit al inbegrepen is, maar dit is voor rekening van de huurder.
Online kunt u verschillende verzekeringen vergelijken en de verzekering kiezen die bij u past.

Bron: https://www.wonenbijgeno.nl/actueel/nieuwsarchief/brandveiligheid

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.