Vacature: Het Gooi en Omstreken zoekt toezichthouder ‘duurzaam’

 

De Raad van Toezicht van Het Gooi en Omstreken zoekt een nieuwe collega toezichthouder met name voor het kennisgebied duurzaam vastgoed en energietransitie.

Woningcorporatie Het Gooi en Omstreken is een regionale volkshuisvester die huisvesting biedt aan bijna 22.000 mensen in zeven gemeenten. Samen met huurders en partners zetten we ons in voor betaalbaar en duurzaam wonen. We hebben bijzondere aandacht voor huurders met een kwetsbare positie op de woningmarkt. Bij Het Gooi en Omstreken werken ongeveer 70 medewerkers.

Recent is het koersplan 2019-2022 door de RvT goedgekeurd. Hierin richten we ons op:

  • een fijne woning voor iedereen met de thema’s nieuwbouw, betaalbaarheid, stimuleren van doorstroming en langer zelfstandig thuis wonen;
  • samen werken aan woonplezier door lokale verankering, zichtbaar aanwezig te zijn, sociale verbondenheid en leefbare buurten;
  • samen werken aan een duurzame maatschappij met het terugdringen van het gebruik van fossiele brandstoffen, tegengaan van vervuiling, voorkomen van afbraak van de natuur en gedragsverandering.

Hiermee speelt Het Gooi en Omstreken in op de actuele ontwikkelingen. Daar parallel aan werken we aan een verdere modernisering van onze bedrijfsvoering.

Wegens het bereiken van de statutaire termijn van een van de leden heeft Het Gooi en Omstreken per 1 april 2019 een vacature in de Raad van Toezicht (RvT). Het gaat om een positie die benoemd zal worden op voordracht van de huurderorganisatie HGO. De HGO en de RvT zijn daarom samen op zoek naar kandidaten die zich herkennen in het algemene profiel van de RvT en thuis zijn in het deskundigheidsgebied vastgoed:

Profiel duurzaamheid en vastgoed

De nieuwe collega toezichthouder die wij zoeken beschikt allereerst over  kennis op het gebied van duurzaamheid, nieuwe ontwikkelingen en innovatie in de bouw en de te nemen energetische maatregelen. Daarnaast zijn de volgende kennis en ervaringsgebieden van belang:

  • heeft kennis en ervaring op het gebied van vastgoedontwikkeling, vastgoedbeheer en vastgoedfinanciën op strategisch niveau;
  • is bekend met exploitatie, (her)ontwikkeling en realisatie van vastgoed en de samenwerking met marktpartijen;
  • heeft inzicht in de werking van de regionale woningmarkt en de vertaling daarvan naar opgaven voor de corporatie;
  • beschikt over kennis van strategisch portefeuillebeleid (transitie van de vastgoedportefeuille) en weet deze te vertalen naar strategische keuzes en opgaven voor Het Gooi en Omstreken.

De uitgebreide profielschets is hier downloaden: https://www.gooienom.nl/.

 

Informatie en solliciteren

Herkent u zich in het profiel, reageer dan vóór 20 oktober 2018 door middel van een korte zakelijk motivatie met cv aan Consort, t.a.v. D.H. van Ginkel, Postbus 376, 3700 AJ Zeist (M: 06 51 27 29 50 - E: ginkel@consortgroep.nl). Voor meer informatie kunt u ook bij hem terecht.

De sollicitatiegesprekken zullen worden gehouden op 12 november 2018 in de middag en avond.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.