Gemeente Bunschoten, Het Gooi en Omstreken en huurdersorganisatie HGO ondertekenen prestatieafspraken

HGO BunschotenDe gemeente Bunschoten, woningcorporatie Het Gooi en Omstreken en huurdersorganisatie Het Gooi en Omstreken (HGO) werken samen om inwoners in de gemeente Bunschoten betaalbaar, duurzaam en prettig te laten wonen. Om dit te realiseren, hebben de partijen in 2017 voor een periode van vijf jaar afspraken gemaakt over de te leveren prestaties. Deze prestatieafspraken zijn nu verder aangescherpt. Maandag 11 maart ondertekenden wethouder Bert Koops, directeur-bestuurder van de woningcorporatie Maarten van Gessel en voorzitter van de huurdersorganisatie Henk Dijks de aangepaste overeenkomst.

Duurzaamheid en langer zelfstandig wonen
Aanleiding voor het aanpassen van de overeenkomst is het activiteitenoverzicht van woningcorporatie Het Gooi en Omstreken. In dat overzicht geeft de woningcorporatie aan waar in 2019 de aandachtspunten liggen voor nieuwbouw en bestaande bouw van hun sociale huurwoningen. In de wijziging van de prestatieafspraken wordt bekeken welke resultaten na twee jaar bereikt zijn. Daarnaast zijn er voor de komende jaren nieuwe prestatieafspraken gemaakt, vooral op het gebied van de thema’s duurzaamheid en langer zelfstandig wonen.

Aandacht voor tekort sociale huurwoningen
In juni 2017 zijn de prestatieafspraken 2017-2021 vastgesteld en ondertekend door de gemeente, woningcorporatie en huurdersorganisatie. Deze prestatieafspraken kunnen gezien worden als een contract waarop de drie partijen elkaar kunnen aanspreken. De gemaakte afspraken zijn gekoppeld aan de vier belangrijke punten uit de woonvisie 2016-2021, namelijk gerichte inzet op doelgroepen, betaalbaar wonen voor wie dat nodig heeft, verduurzaming van onze woningvoorraad en langer zelfstandig wonen mogelijk maken. De komende jaren is er speciaal aandacht voor het tekort aan sociale huurwoningen in de gemeente Bunschoten.

Deel dit bericht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.