Anna’s Hoeve: eerste huizen opgeleverd

Woensdag 16 november was het dan zo ver. Op die dag werden in de nieuwe Hilversumse woonwijk Anna’s Hoeve officieel de eerste 38 sociale huurwoningen opgeleverd. De woningen zijn gebouwd door de firma Nikkels Bouwbedrijf in opdracht van de Woningbouwvereniging Het Gooi en Omstreken en dat alles natuurlijk in samenwerking met de gemeente Hilversum. De officiële handeling, het planten van een fraaie els op een centraal punt in de wijk, werd verricht door wethouder Nicolien van Vroonhoven, samen met directeur Maarten van Gessel en niet te vergeten enkele kinderen van de nieuwe bewoners. Bij deze gelegenheid waren ook vertegenwoordigers van het managementteam en de Raad van Toezicht van de corporatie, alsmede ook een flinke afvaardiging van de huurdersorganisatie HGO aanwezig.

nieuwbouw Anna's Hoeve
De eerste bewoners hadden al enkele weken ervoor de sleutels van hun nieuwe huis ontvangen, zodat het geheel meteen al een heel fraaie aanblik bood. Na dit officiële gedeelte was er onder het genot van een hapje en een drankje de gelegenheid om nader met elkaar kennis te maken, iets waar bezoekers en bewoners flink gebruik van maakten. Er waren zelfs bewoners die spontaan (en vol trots) hun nieuwe stulpje ter bezichtiging aanboden. Zo kon men zien dat Het Gooi en Omstreken er zowel van buiten als van binnen in is geslaagd om het nieuwe Anna’s Hoeve met een fraai nieuw deel aan te vullen.

Niet alleen waren de nieuwe bewoners zeer ingenomen met hun nieuwe woning, ook was men vol lof over het feit dat de corporatie erin is geslaagd de huurprijs onder de zgn. aftoppingsgrenzen (van ca. 600,- euro) te houden, waardoor huursubsidie mogelijk bleef.

Wij als vertegenwoordigers van de huurdersorganisatie HGO kijken dan ook met veel genoegen terug. Niet alleen op deze dag, maar vooral op het feit dat onze corporatie zijn (sociale) gezicht nadrukkelijk heeft laten zien.

Alleen… het feit dat er voor deze 38 woningen maar liefst (bijna) 2000 aanmeldingen waren geeft aan dat er nog een flinke taak voor de corporatie en de gemeente(!!) over blijft.

Deel dit bericht